Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Κράτος σε αποσύνθεση

Ένα σύστημα υγείας που νοσεί βαριά. Μεγαλογιατροί με υφάκι που κρατάνε σε απόσταση τον ασθενή -μειώνεται μόνο με φακελάκι- και φουκαριάρηδες ειδικευόμενοι που κάνουν την λάντζα, μόνο που κι αυτοί αργότερα μπαίνοντας στα γρανάζια του συστήματος τα ίδια θα κάνουν. Άντε να΄ χεις την τύχη να βρεθείς σε γιατρό με συνείδηση, ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι εξαίρεση στον κανόνα δυστυχώς, ο οποίος θα κάνει σωστά τη δουλειά του και θα υποστεί και την αντιεπαγγελματικοδεοντολογικοηθική συμπεριφορά των συναδέλφων του.
Αναρωτιέμαι γιατί η ανθρώπινη ζωή σ΄αυτήν την χώρα, που γεννήθηκε ο πολιτισμός, η φιλοσοφία και η ιατρική, κοστίζει τόσο μα τόσο φθηνά.
Αφήσανε οι κακούργοι να πεθάνει μια νέα κοπέλα και το αγέννητο παιδί της, η οποία πήγε στο νοσοκομείο για να γίνει καλά, την αφήσανε αβοήθητη μια ολόκληρη νύχτα, η κοπέλα νοσηλεύτρια στο επάγγελμα φώναζε ότι πέθαινε, ζητούσε να την διασωληνώσουνε . Την πιο απλή εξέταση ήτανε ανίκανοι να την πραγματοποιούσουν, γιατί ο υπερηχογράφος ήτανε χαλασμένος, το πρόβλημα (το οποίο ήτανε αναμενόμενο σε έγκυο με προηγούμενη καισαρική) θ΄αντιμετωπιζόταν άμεσα και η κοπέλα θα ήταν αγκαλιά με το μωρό της σήμερα.
Μετά από αυτό το γεγονός σήμερα θα ήτανε έγκλημα ν΄ακουστεί από τον οποιοδήποτε και κυρίως από υπουργό και διοικητή ότι ήταν μια ατυχία, ότι η κοπέλα ήταν άτυχη.
Ε όχι κύριοι δεν ήταν άτυχη, εσείς είσαστε ανίκανοι και κακούργοι και να παραιτηθείτε σήμερα όλοι σας, ως ελάχιστο δείγμα ντροπής και ευθύνης σ΄αυτές τις δύο ψυχές που χάθηκαν.
Ένα τρισάθλιο και σαθρό σύστημα υγείας με εφημερεύοντα νοσοκομεία χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς, με χαλασμένους υπέρηχους, χωρίς τ’ απαραίτητα ιατρικά αναλώσιμα, αλλά με παχυλούς μισθούς στους διοικητές, διευθυντές και μεγαλογιατρούς, διαπλοκές με φαρμακευτικές εταιρίες με οικονομικές απολαβές…

Δε ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, τουλάχιστον ας τους κράξουμε μέσα από τα μπλογκ, θυμάστε πόσο τους έκραξε η Αμαλία ένα από τα θύματα του σαθρού μας συστήματος.. ίσως έγινε η αιτία να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος..

Η τραγική είδηση http://www.2810.gr/site/news/article/52529

3 σχόλια:

D.Angel είπε...

...και μη χειρότερα!!!
Καλό σου μήνα και καλή πρωτομαγιά!
Φιλιά πολλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/4 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Unknown είπε...

kαλό μήνα....γιατροί σου λεει μετά μόνο να παίρνουν έμαθαν....
σε ένα κράτος ανίπαρκτο.....
και μη χειρότερα...