Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Καθαρίστε το χαλί σας οικολογικά!

Το θέμα το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποχιακό. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ www.econews.gr/2009/04/02/clean-carpet-eco-friendly
Καθαρίστε το χαλί σας οικολογικά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χημικά απορρυπαντικά που επιβαρύνουν την υγεία.
Το χαλί είναι απαραίτητο για ένα σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί ζεσταίνει το χώρο και συγχρόνως προσδίδει μια νότα ομορφιάς στις γκρίζες μέρες.
Στο εμπόριο υπάρχουν μοντέρνα χαλιά φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά που δεν έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχει οδηγήσει στο να γίνεται χρήση χημικών καθαριστικών για το σπίτι, που είναι βλαβερά για την υγεία και επικίνδυνα για το περιβάλλον.
Η εύκολη και σίγουρη καθαριότητα που μπορεί να προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου.
Η υγεία του χρήστη επιβαρύνεται με την χρήση των χημικών απορρυπαντικών, αφού οι έντονες μυρωδιές μπορεί με την χρόνια χρήση να δημιουργήσουν προβλήματα.
Το χαλί έχει πολλά μειονεκτήματα και για να καθαρίσει θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν απορρυπαντικά με δυνατές χημικές ουσίες που επιβαρύνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα του σπιτιού και των ανθρώπων που διαμένουν στο χώρο.
Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καθαριστεί και να «φρεσκαριστεί» ένα χαλί, που δεν απαιτούν την χρήση χημικών απορρυπαντικών και προσφέρουν καλύτερη ποιότητα στον αέρα του σπιτιού διασφαλίζοντας την υγεία την υγεία των ανθρώπων.
Συγχρόνως γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων και δεν επιβαρύνεται περισσότερο το περιβάλλον. Εκτός αυτού, προστατεύεται ο ανθρώπινος οργανισμός από την εισπνοή βλαβερών ουσιών.
Για να καθαρίσετε το χαλί σας βάζετε σε μια κούπα του καφέ εγχύματα βοτάνων ή αιθέρια έλαια όπως δενδρολίβανο, λεβάντα, σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο, tea tree, μέντα, λεμόνι είναι τα καλύτερα φυτικά προιόντα και καθαρίζουν και απολυμαίνουν το χώρο του σπιτιού.
Επίσης προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού κανέλλα και μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα.
Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, ψεκάζετε το χαλί και το αφήνετε για μερικά λεπτά και μετά το «περνάτε» με την ηλεκτρική σκούπα.
Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε ένα μικρό κουτάκι μαγειρική σόδα και να βάλλετε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας ποτ πουρί και αφού τα αναμίξετε καλά, ψεκάζετε το χαλί.
Αφήστε το χαλί από 10 έως 20 λεπτά και μετά το σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα.
Καθαρίζοντας οικολογικά το χαλί σε τακτά χρονικά διαστήματα με αιθέρια έλαια της επιλογής σας μαζί με μαγειρική σόδα, αυξάνεται η ποιότητα του αέρα του σπιτιού, προστατεύεται η υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων και προστατεύεται το περιβάλλον.

6 σχόλια:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα
ρε συ ωραία τα λες, αλλά που να συγκρατήσω δοσολογίες, υλικά κλπ.
Μου φαίνεται θα καταργήσω τα χαλιά...
Πολλά φιλιά!!

katerina είπε...

Έλα βρε που είδες τις δοσολογίες..Στέλιο μ΄αρέσει το χιούμορ σου!
Φιλιά και σε σένα!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

ωραία ιδέα αλλά πόσο θα στοιχίζουν;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

D.Angel είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση αλλά δεν έχω χαλιά γιατί μου τα καταστρέφει το ήσυχο σκυλί μου!Την καλησπέρα μου κι από εδώ!Πολλά φιλιά

Unknown είπε...

θα συμφωνήσω μαζί σου για τον καθαρισμό με οικολογικα προϊοντα..που δυστυχώς το κράτος δεν κάνει τίποτα για να εξαπλοθούν
βλέπεις οι πολυεθνικές....

κατερινιό νάσαι καλά