Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

22 Μαρτίου 2009 - Παγκόσμια ημέρα Νερού!


Σήμερα 22 Μαρτίου έχει θεσπισθεί ως εορτή του νερού.
Το νερό νεράκι θα πούμε καθώς φαίνεται εάν δεν παρθούν μέτρα λίαν συντόμως...
Το 5ο παγκόσμιο φόρουμ για το νερό που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη, κρούει τον κώδονα κινδύνου. Στο φόρουμ συμμετέχουν 15.οοο άτομα απ΄ολο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων εκτός από πολιτικούς και πολλών επιστημόνων, οικολόγων κ.λ.
Μεγάλοι οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ κρούουν επίσης τον κώδονα εδώ και καιρό. Το πρόβλημα δεν αφορά πλέον μόνο τις χώρες του 3ου κόσμου αλλά και τις "πολιτισμένες"....
5.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από διάρροιες λόγω του ακάθαρτου νερού, που είναι αναγκασμένα να πίνουν.
Ο κίνδυνος μελοντικά για πολέμους εξαιτίας της λειψυδρίας είναι ορατός. Κάποιοι ήδη έχουν προβλέψει μια τέτοια προοπτική και λένε ότι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό..
Η ορθολογική χρήση του νερού από τους καταναλωτές κρίνεται απαραίτητη. Η οικολογική ισοροπία κινδυνεύει από την ρύπανση των θαλασσών και ποταμών, από εμάς τους "πολιτισμένους λαούς".
Ακούγοντας τα τοπικά δελτία ειδήσεων εδώ στην Κρήτη πληροφορήθηκα ότι δυστυχώς το νησί μας διαθέτει επαρκής αλλά άνισα κατανεμημένους χωροχρονικά , επιφανειακούς και υπόγειους υδάτινους πόρους.
Το θέμα είναι πλέον η παγκόσμια ημέρα του νερού να μην πάρει την μορφή ενός όμορφου πάρτυ, με ωραία ευχολόγια, κομφετί και ανακοινώσεις, αλλά να συμβάλει στην αφύπνηση των συνειδήσεων όλων μας και γιατί όχι να βάλουμε νερό στο κρασάκι μας.

6 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε...

όλα αυτά τα φόρουμ γίνονται για να μας κοιμήσουν και όχι να μας αφυπνήσουν αφου ον τρόπο για να έχουμε νερό τον έχουν αυτόι και όχι εμείς αν θέλουν το κάνουν
Δεν θέλουν
καλη σου νύχτα

Tyler Durden είπε...

αυτά τα συνέδρια, φόρα, συναντήσεις κορυφής, κλπ που όλο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου είναι η μέγιστη υποκρισία. Αυτοί που μετέχουν σε αυτά είναι οι βασικοί υπάιτιοι της περιβαλλοντικής καταστροφής.

katerina είπε...

Γιάννη Παππά και Tyler Durden καλημέρα!
Συμφωννώ απόλυτα μαζί σας, σίγουρα η δική μας συμβολή στο πρόβλημα είναι σταγόνα στον ωκεανό, όμως τουλάχιστον ας παλέψουμε για να δώσουμε τουλάχιστον στα παιδιά μας κάποιες αρχές.. να υπάρχει έστω μια ελπίδα για το μέλλον.

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

δύσκολα τα πράγματα γιατί είμαστε σπάταλος λαός!!!!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Και τα συνέδρια για να κονομίσουν μερικοί γίνονται.
Και δυστυχώς, αυτοί που τα κάνουν, έχουν εξοικονομίσει νερό για τα επόμενα 500 χρόνια (απ΄τις δικές μας μερίδες εννοείται).
Η μόνη λύση, είναι να αρχίσουμε να τους πνίγουμε, πριν μας τελειώσει το νερό...
Πολλά φιλιά!!

Unknown είπε...

τόσο νερό που παέι χαμένο δεν μπορούν να κάνουν κάτι...
περασα πριν ενα μηνα απο τον ποταμό ΄νεστο τι χαμένο νερο καταληγει στην θάλασσα δεν λέγεται...τι να πω

πολύ καλά έκανες κατερίνα είναι θέμα ζωής...
ωρε θα πούμε το νερό νεράκι