Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Twilight - Λυκόφως

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Stephenie Meyer μόνο στον ύπνο της θα έβλεπε την τεράστια επιτυχία του βιβλίου της, στον ύπνο της άλλωστε πρωτοαντίκρυσε και το πρωτότυπο θέμα της ιστορίας της. Στην κυριολεξία θα κολλήσει κάποιος που ξεκινά να το διαβάσει. Δύο απογεύματα όλα κι ολα μου χρειάστηκαν για να το ξεπετάξω!
Ανυπομονώ να ξεκινήσω και το 2ο της τετραλογίας.
Από 1-1-09 ξεκινάνε και οι προβολές της ταινίας στην Ελλάδα, ελπίζω να μη μας απογοητεύσει η μεταφορά του στο γυαλί όπως έγινε με άλλα bestseller όπως ο Κώδικας Ντα βίτσι π.χ.
Αλήθεια μήπως τα παραμύθια με κακούς,πρίγκηπες και βασιλιάδες έχουν απήχηση και αναγκαιότητα και στις μέρες μας;
Προσωπικά έχω ανάγκη να ξεφύγω.. μακριά από Ζαχόπουλους, Βατοπέδια και το κατεστραμμένο μέλλον των παιδιών μας.
Αναζητείται νέος πλανήτης, δηλώνει κανείς συνοδοιπόρος;

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αντίο μικρέ Αλέξη..



Ο 15χρονος Αλέξης δολοφονήθηκε από μια σφαίρα ειδικού φρουρού..ήταν πολύ κακό παιδί, πήγε με τους φίλους τους για καφέ στα Εξάρχεια. Τι δουλειά είχε εκεί; Ας πρόσεχε.

Εάν υπήρχε άλλη ευκαιρία στη ζωή του να πήγαινε για καφέ εκεί, ας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Είχε όνειρα, ήθελε να σπουδάσει, ήταν ρομαντικό και ευαίσθητο παιδί ... όμως βρέθηκε στο στόχαστρο και στις ορέξεις ενός δολοφόνου με μισθό δημοσίου.

Το τρυφερό λουλούδι που δεν πρόλαβε ν΄ανθίσει ας γίνει ο καταλύτης σ΄ένα πανάθλιο σύστημα δημόσιας τάξης και παιδείας σ΄αυτήν τη χώρα που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Πρώτη δημοσίευση - αυτοπειραματίζομαι



Βαρκελώνη... πρωτεύουσα της Καταλωνικής αυτονόμίας της Ισπανίας.

Ένα ταξίδι στην ιστορία της.. το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και φλερτάρουν το μέλλον.

Ένα έχω να πω μετά το υπέροχο 4ήμερο σ΄αυτήν την πόλη.. εμείς στην Ελλάδα γιατί δεν αγαπάμε τον τόπο μας; γιατί τον καταστρέφουμε με τόσο μένος; Ας αγαπήσουμε τη πόλη μας με κάθε τρόπο, ας σταματήσουμε να αυθαιρετούμε παντού με βάση τον εγωισμό μας. Οι ισπανοί το΄χουν καταφέρει.